Трябва да се реши проблемът с българската такса върху руския газ,

...
Трябва да се реши проблемът с българската такса върху руския газ,
Коментари Харесай

Вучич: Трябва да се реши проблемът с българската такса върху руския газ

Трябва да се реши проблемът с българската такса върху съветския газ, разяснява сръбския президент Александър Вучич, съобщи Танюг.

„ Ние и унгарците реагирахме във вторник със взаимно известие. Сръбският министър на финансите Синиша Мали подписа решението с унгарския министър на външните работи и търговията Петер Сиярто, а унгарският министър председател Виктор Орбан и аз одобрихме “, сподели Вучич, който взе участие в среща на върха на самодейността " Един пояс, веднъж "   в Пекин.

В петък, 13 октомври,  България вкара такса върху съветския газ, доставян през нейна територия за трети страни. Влязлата в действие разпоредба постанова такса от 20 лева за мегаватчас за пренос на съветски газ, доставен през територията на страната по газопровода " Балкански поток ". Българският министър председател Николай Денков разяснява в понеделник, че България има право да постанова такса върху вноса и преноса на съветски газ.

По-рано сръбският президент уточни, че това съставлява огромен проблем за Сърбия и ще приказва с българската страна, тъй като съгласно него това решение не би трябвало да важи за Сърбия. Вчера „ Файненшъл таймс “ цитира българския министър на финансите Асен Василев, съгласно който задачата на въвеждането на таксата не е газът да стане по-скъп за потребителите в Унгария и Сърбия, а за „ Газпром “ да е по-неизгодно да доставя газ през България, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР